Warning !
You have stepped onto Confession Of PINKaholic.Follow me and leave a tag │FollowDashboard
Aween PINKaholicx Official Blog


Manukan Island..
Saturday, February 5, 2011 ★ 12:29 PM | 0 Notification
Harlow blogger!!
Kemarin we (me n boy) went to pulau manukan..but hujan telah melanda sepanjang keberadaan d sana..hujan x henti2 dr awal ketibaan sampai la kami nak balik..the story is:

5am- i dh bgn utk masak bekalan semasa kat pulau..simple ja..i goreng nasi dgn mixed vegetables + ikan bilis + telur, goreng sosej n nugget ikan..and bakar roti utk d buat simple sandwich..mcm2 campur..ada ikan tuna, cheese n kaya..juga ada air kotak ice lemon tea..simple rite..

jam7- alamak hujan la..camana ney??? xkan nak cancel..da masak..da plan itu ini..tp nak pg ke?? hujan ney..(blur...) but boy said, kita pg saja..so ok la!

8am-ke jesselton point beli tiket..per-head = rm17, tax per-head= rm7. mahal sungguh tax yg d kenakan..huh!

9.10am-bertolak dgn menaiki boat Aparu..actly blh bertolak awal b4 9 but kami ketinggaln boat sebelumnya..took pictures at boat..wow bestnya naik boat..(mcm la sblm ney x pena naik..heheeee ;p )
9.30- sampai! tp kena beli entrance tiket lagi..rm3 per-head. dlm hati bermonolog 'harap2 x la hujan..klu hujan susa pla..mesti x best nak mandi/ bt aktiviti len..' tp malang x berbau..baru ja kami nak letak barang2..duduk2 menikmati suasana, melihat org mandi manda..hujan pun turun..alahai..camana ne??? barang basah..so kami pun cari la tmpt yg blh berteduh..nasib baik ada pondok..tp d sana pun ramai da org..sementara hujan 2..kami mkn la..lapar. sbb x ada breakfast.
hmmmm, blm mandi pakaian da lembab2..sejuk...

10something- and there still raining..semakin lama semakin lebat..x blh buat apa da ney..tunggu hujan stop pun  x guna..sampai bila kan?? better have fun..(dlm keterpaksaan). kami pg mandi saja la..hujan yg lebat pun masi x mematikan niat org ramai utk mandi..tp ombak semakin menunjukkan keganasan..huhu..
i da x tukar baju lagi..terus mandi sbb pakaian da basah!!! terjun jer la kat laut..tp boy tukar pakaian..sbb pakaian dya x sesuai utk mandi terjun..hehe..;p
tp x dpt ambi gmbr byk sbb hujan..sikit2 jer..hmm..amat kecewa!

12pm-ok i da kesejukan ya..hujan mc turun mencurah2..i ajak la boy nak tukar pakaian..tp perut rasa lapar pula..makan dulu la. after isi perut, baru kami tukar pakaian..

1pm- alahai..nak buat apa lagi?? pakaian da tukar..nak jalan2 pun x blh sbb still raining..so apa yg kami buat hanyala 'makan..makan..makan...'
Fikir2 bgs pulang awal ja walaupun dlm tiket tym balik adalah jam4..x balik awal pun da x ada benda yg blh d buat da..hujan still lebat, ok! klu x hujan blh jungle trekking.. so kami pun decide la balik semula ke jetty..tp fuh ramainya org kat pondok jetty 2..nak p sana pun confirm x blh jg sbb penuh..basah ja ada..jadi kami just stay la kat reception place.

jam3- pandang2..tengok2..org semakin kurang tmpt menunggu boat 2. so kami pun ke sana la. menunggu masa utk pulang..

jam4- boat da ada.kami pun balik..tp tym 2 air laut da tenang..hujan pun da berhenti..

Sedih la sbb x dpt menikmati sgt keindahan n susana pulau 2 sbb hujan amat x mengizinkan utk kami berseronok lebih2..btw, tmrw never die..next tym blh dtg lagi..
but the next plan is Mamutik Island..pulau 2 blh nmpk dr pulau manukan..rasa excited pla.
tggu la tym kemarau ckit baru dtg, kan..




Thanks for reading. Have a nice day.


Older Post | Newer Post