Warning !
You have stepped onto Confession Of PINKaholic.Follow me and leave a tag │FollowDashboard
Aween PINKaholicx Official Blog


Nikon Digital Camera surprised
Thursday, March 31, 2011 ★ 8:53 PM | 0 Notification
hi.. ok! For the reminder.. kamu janganlah terkejut dengan tajuk di atas itu..bukan seperti yang kamu fikirkan.. it's just only camera yang biasa sahaja.. not kamera yang besar itu ok! apa namanya.. mmmm yes, DSLR.. Memang since last year i ada keinginan untuk memiliki camera itu tetapi memandangkan status 'student' so belum ada kemampuan untuk memilikinya.. aiks, takan lah kot boleh beli blackberry torch yang berharga rm1799 tapi camera tu tak dapat beli,kan? I agreed with that statement.. But, takan lah semua benda nak lantak sekaligus, kan..ada betul tak?? kena ada stages, ok!.. slowly la.. lagipun dalam keadaan sekarang ini tentu belum ada kepandaian menggunakan camera DSLR tu.. timba ilmu dulu supaya nanti taklah terkial-kial ;p (kununlah nak sedapkan hati, uhuk..) wait and see! one day in coming soon but not very soon will having that camera. tunggu ok!

Yeah, as i mentioned with the title above 'nikon digital camera' al-kisahnya bermula begini.. yesterday tym jalan-jalan kat CP wift him, i terautomatic stopped by the camera shop.. sebabnya kunun nak cuci mata tengok camera DSLR tuuuu.. tetapi mata i tiba-tiba terlihat camera yang bercolor pink. So macam biasalah.. i ney memang crazy of pink color.. pantang nampak pink mesti nak tengok-tengok. Jadi the salesgirl keluarkan lah dari 'kaca-kaca' tu.. i pun lihat2, pandang2, tengok2 dan pegang2 laa camera tu kan.. ouchhh! amatlah ringan sekali. Rasa seperti pegang benda ringan macam tin minuman yang kosong jer.. betuulll.. i tak tipu, ok. kalau tak percaya come see me, ya! So i pun cakap lah dgn bf i tu 'lawa, kan? pink color lagi ney. ringan jer tak macam kamera pink i yg olympus tuu!".. Dan bf i tu pun amat bersetuju dengan apa yang i katakan tuu..OMG! hati i rasa sangat tergugat.. tapi i tak boleh beli.. sebabnya, i sudah ada camera and i sudah over budget. jadi memang tak boleh nak beli.. Then we chow la dari shop camera tuu.. tapi mulut ney still talking-talking about that camera. we stopped somewhere and boy said 'u wait here!'.. i yang blur-blur tym tu hanya jawab 'okey'.. huhuhu ^_^ Then around 10-15minutes, boy come to me n brought the pink plastic beg.. I telah merasakan sesuatu yang weird.. and ya! boy telah beli kamera itu!!! dan i amat happy lalu tak terkata apa-apa lagi.. beginilah al-kisahnya tentang camera itu.. lihat photo camera itu di bawah:



Let me introduce this Camera:
-Nikon coolpix S2500
-12megapixel 4x zoom
-Rechargeable battery with charging AC Adapter
-Ringan

p/s Kalau nak info yang more detail's sila berjumpa dengan Mr Google lah..heee =P

Memandangkan i ada camera yang baru jadi, camera yang lama nak buat apa? tak pa! bukan masalah besar pun kan.. Simpan sajalah.. ganti-ganti guna.. Oh, sekarang ini i ada dua koleksi camera yang berwarna pink, hahaha! never mind. because i like pink so much!!!!
Ok kat bawah ney ada photo camera i yang lama tu juga..sila tengok T.T~~



About this camera:
-Olympus Digital Camera Fe-46
-12megapixel 5x optical zoom
-This digital camera features Intelligent Auto + Shadow Adjustment technology for high-quality images and a 2.7" LCD display for a crystal-clear view of photos and videos.

P/s Kalau nak info more details lagi, cek google..

Orait, i done blogging here.. Enjoy reading..

Ouch! after this nak buat assignment lagi "LOG BOOK".. Daaa...^_^

Labels: , ,


Thanks for reading. Have a nice day.


Older Post | Newer Post